Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawe ciasto, którego nie można dotykać dłońmi w trakcie sporządzania. Do połączenia składników używa się noża i sieka tak długo, aż składniki połączą się w ciasto. Ciasteczka swoją strukturą bardzo mocno przypominają ciasto francuskie z tymże są bardziej kruche i delikatne.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Zimne masło pokrój w kostkę. Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia, masło i siekaj tak długo aż składniki zaczną się ze sobą łączyć. Nie dotykaj ciasta rękoma, używaj tylko noża żeby jak najmniej ogrzać masło. Kiedy składniki połączą się ze sobą, ściśnij je tworząc kulę ciasta, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 min.
Następnie rozwałkuj cienko ciasto podsypując mąką i wykrawaj ciasteczka. Umieść je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posyp obficie cukrem (cukier możesz wymieszać z odrobiną cynamonu). Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 200°C przez ok. 13 min.