Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawe ciasto, którego nie można dotykać dłońmi w trakcie sporządzania. Do połączenia składników używa się noża i sieka tak długo, aż składniki połączą się w ciasto. Ciasteczka swoją strukturą bardzo mocno przypominają ciasto francuskie z tymże są bardziej kruche i delikatne.
Zimne masło pokrój w kostkę. Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia, masło i siekaj tak długo aż składniki zaczną się ze sobą łączyć. Nie dotykaj ciasta rękoma, używaj tylko noża żeby jak najmniej ogrzać masło. Kiedy składniki połączą się ze sobą, ściśnij je tworząc kulę ciasta, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 min.
Następnie rozwałkuj cienko ciasto podsypując mąką i wykrawaj ciasteczka. Umieść je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posyp obficie cukrem (cukier możesz wymieszać z odrobiną cynamonu). Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 200°C przez ok. 13 min.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 30
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 34
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 45
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 321
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 30
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 34
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 45
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 321
Składniki
Zimne masło pokrój w kostkę. Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia, masło i siekaj tak długo aż składniki zaczną się ze sobą łączyć. Nie dotykaj ciasta rękoma, używaj tylko noża żeby jak najmniej ogrzać masło. Kiedy składniki połączą się ze sobą, ściśnij je tworząc kulę ciasta, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 min.
Następnie rozwałkuj cienko ciasto podsypując mąką i wykrawaj ciasteczka. Umieść je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posyp obficie cukrem (cukier możesz wymieszać z odrobiną cynamonu). Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 200°C przez ok. 13 min.
Przepisy Desery
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 34
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 94