Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Slodkie Reniferki,pyszne ciasteczka,idealne do pieczenia z dziecmi.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Z skladników zagniatamy ciasto i wkladamy na 1 godz.do lodówki. Nastepnie rozwalkujemy ciasto i foremka wykrawamy kólka.Po bokach dajemy precle jako rogi reniferków i dropsy czekoladowe jako oczy .Slomka wykrawamy kólko i mozna je pózniej zawiesic.Piec zalaczamy góra/dól 180 stopni.Pieczemy ok.12 min. Po wystudzeniu przyklejamy noski za pomoca cukru pudru i soku z cytryny.