Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szybko, ciasto nie wymaga chłodzenia w lodówce. Po upieczeniu przypominają trochę ciasto francuskie, bo ciasto fajnie się rozwarstwia. Najsmaczniejsze są zaraz po upieczeniu z dużą ilością cukru pudru.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414471
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2317
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414471
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2317
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać ser, masło i żółtko. Szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość około 0,5cm, obficie podsypując mąką. Wycinać foremkami ciasteczka. Układać je na blaszce z papierem do pieczenia. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około kwadransa (do zarumienienia).
Po upieczeniu, jeszcze gorące ciasteczka, posypać cukrem pudrem.