Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szybko, ciasto nie wymaga chłodzenia w lodówce. Po upieczeniu przypominają trochę ciasto francuskie, bo ciasto fajnie się rozwarstwia. Najsmaczniejsze są zaraz po upieczeniu z dużą ilością cukru pudru.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 705
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 403
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3545
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 705
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 403
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3545
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać ser, masło i żółtko. Szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość około 0,5cm, obficie podsypując mąką. Wycinać foremkami ciasteczka. Układać je na blaszce z papierem do pieczenia. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około kwadransa (do zarumienienia).
Po upieczeniu, jeszcze gorące ciasteczka, posypać cukrem pudrem.