Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szybko, ciasto nie wymaga chłodzenia w lodówce. Po upieczeniu przypominają trochę ciasto francuskie, bo ciasto fajnie się rozwarstwia. Najsmaczniejsze są zaraz po upieczeniu z dużą ilością cukru pudru.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 162
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 246
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4222
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8744
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 162
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 246
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4222
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8744
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać ser, masło i żółtko. Szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość około 0,5cm, obficie podsypując mąką. Wycinać foremkami ciasteczka. Układać je na blaszce z papierem do pieczenia. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około kwadransa (do zarumienienia).
Po upieczeniu, jeszcze gorące ciasteczka, posypać cukrem pudrem.