Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasteczka dla miłośników sezamu:)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 784
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1621
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6139
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8943
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 784
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1621
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6139
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8943
Składniki
Płatki owsiane zmielić na mąkę (ja to robię w młynku do kawy) Białka ubić na sztywną pianę dodając cukier. Do sztywnej piany dodać mąkę z płatków,olej i sezam a następnie dokładnie wymieszać łyżką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i łyżeczką wykładać masę lekko ją rozpłaszczając i formując ciasteczka. Piec w temp 180 st ok 15-20 min do lekkiego zrumienienia. Smacznego:)