Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i smaczne. Przygotowuje się je szybko. Trochę czasu zajęło mi pieczenie, gdyż piekłam w kilku partiach. Serdecznie polecam.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1442
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 52
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1106
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 477
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1442
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 52
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1106
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 477
Składniki
Sezam lekko podprażyć na suchej patelni. Wystudzić. Jajka zmiksować z cukrem, ekstraktem waniliowym i masłem na jednolitą masę. Potem już łyżką wmieszać sezam, mąkę i proszek do pieczenia. Powstanie gesta, nieco klejąca się masa. Zwilżonymi w oleju dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Należy zachować odstępy, gdyż ciastka rozpłaszczą się w trakcie pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 15 minut. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.