Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i smaczne. Przygotowuje się je szybko. Trochę czasu zajęło mi pieczenie, gdyż piekłam w kilku partiach. Serdecznie polecam.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9971
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6371
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9971
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6371
Składniki
Sezam lekko podprażyć na suchej patelni. Wystudzić. Jajka zmiksować z cukrem, ekstraktem waniliowym i masłem na jednolitą masę. Potem już łyżką wmieszać sezam, mąkę i proszek do pieczenia. Powstanie gesta, nieco klejąca się masa. Zwilżonymi w oleju dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Należy zachować odstępy, gdyż ciastka rozpłaszczą się w trakcie pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 15 minut. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.