Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka robimy w 10-15 minut i pieczemy kolejne 15-20 minut. Idealne na przyjęcia, w podróż, do pracy i szkoły. Dla wszystkich kochających sezam.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3849
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 279
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 487
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3849
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 279
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 487
Składniki
Porcja na 22 ciasteczka. Sezam mielimy w młynku do kawy do momentu aż zacznie się lekko kleić. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto, na początek dodajemy 2 łyżki wody, potem ewentualnie dolewamy. Z ciasta formujemy kulki wielkości małego orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy je. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy ciastka i przygniatamy ozdobnym stemplem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 15 -20 minut.