Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane z orzechami i miodem są bardzo smaczne i sycące. Pyszny dodatek do porannej kawy.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2593
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2593
Składniki
Połowę orzechów przemielić w maszynce do orzechów, resztę drobno posiekać. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, posiekać z masłem. Dodać żółtka, płatki owsiane, orzechy, musli z granolą, miód i cukier waniliowy.
Połączyć ze śmietaną, zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować na grubość 4-5 mm. Foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka.
Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15 minut. Upieczone, zimne ciasteczka ozdobić lukrem i polewą czekoladową.