Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka śniadaniowe z orzechami

Ciasteczka śniadaniowe z orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 872

Dodano:

Odsłon: 2998

Ciasteczka owsiane z orzechami i miodem są bardzo smaczne i sycące. Pyszny dodatek do porannej kawy.

Składniki

  • 1 szkl mąki pszennej
  • 2/3 szkl płatków owsianych
  • 2/3 szkl mieszanki orzechów
  • 1/2 szkl musli z granolą
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki miodu
  • 2 żółtka
  • 15 dag masła
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru z wanilią
  • lukier biały
  • polewa czekoladowa
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasteczka śniadaniowe z orzechami

Przygotowanie

  1. Połowę orzechów przemielić w maszynce do orzechów, resztę drobno posiekać. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, posiekać z masłem. Dodać żółtka, płatki owsiane, orzechy, musli z granolą, miód i cukier waniliowy.

  2. Połączyć ze śmietaną, zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować na grubość 4-5 mm. Foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka.

  3. Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15 minut.

    Upieczone, zimne ciasteczka ozdobić lukrem i polewą czekoladową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń