Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka, przełożone marmoladą.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 770
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 770
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Mąkę i cukier wysypać na stolnicę, dodać masło i wysiekać. Zrobić kopczyk, wbić jajko i żółtko. Zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie części i rozwałkować na placek. Foremką wykrawać serca, cześć serc zostawić w całości, a w części serc mniejszą foremką wykroić małe serce.
Gotowe serca układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni 10 -15 minut.
Całe serca smarować marmoladą i przykrywać sercem z wycięciem. Ja część ciastek przełożyłam marmoladą, a część zostawiłam żeby było urozmaicenie.