Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka walentynkowe.

Ciasteczka walentynkowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 741

Dodano:

Odsłon: 207

Kruche ciasteczka, przełożone marmoladą.

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 200 g. masła
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • marmolada owocowa
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę i cukier wysypać na stolnicę, dodać masło i wysiekać. Zrobić kopczyk, wbić jajko i żółtko. Zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie części i rozwałkować na placek. Foremką wykrawać serca, cześć serc zostawić w całości, a w części serc mniejszą foremką wykroić małe serce.

  2. Gotowe serca układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni 10 -15 minut.

  3. Całe serca smarować marmoladą i przykrywać sercem z wycięciem.
    Ja część ciastek przełożyłam marmoladą, a część zostawiłam żeby było urozmaicenie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń