Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji tego że u mnie nie bardzo przepadają za świeżym ananasem wymyśliłam sobie :
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19225
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13022
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1662
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232097
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19225
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13022
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1662
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232097
Składniki
Ananasa zetrzeć na tarce jarzynowej,
Dodać na durszlak i odsączyć z soku.
Gotowe ciasto pociąć w kwadraty.
Następnie na jeden kwadrat położyć 1 łyżkę startego ananasa,
Zakryć drugim kwadratem i za pomocą widelca zamknąć wszystkie boki.
Na wierzchu można zrobić ozdobną kratkę.
Gotowe ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować roztrzepanym jajkiem
I posypać obficie cukrem kryształ (1 łyżeczka).
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w zależności od piekarnika.
Polecam ten pomysł ze świeżym ananasem.