Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z ciasta francuskiego z jabłkiem
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 928
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1878
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6443
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 928
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1878
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6443
Składniki
Ciasto francuskie wyciągam z lodówki pól godziny przed przygotowywaniem ciasteczek. W tym czasie jabłko obieram ze skórki, wydrążam gniazda nasienne i kroję w kostkę. Do jabłek dodaje cynamon i cukier. Ciasto dzielę na 12 kawałków. Na każdym kawałku na jednej połowie robię nożykiem trzy otwory a na drugą połowę kawałka nakładam jabłka. Przykrywam częścią z otworami. Boki smaruje białkiem a następnie zlepiam całość przy pomocy widelca. ( Patrz film poniżej :)) Gotowe ciasteczka przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smaruje rozmąconym żółtkiem. Piekę 12-15 minut w temperaturze 210 stopni. Gotowe Ciastka jeszcze ciepłe polewam cukrem pudrem. Smacznego!