Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodaję szybki i łatwy przepis na ciasteczka bez dodatku cukru. Wychodzą bardzo smaczne,a ich wykonanie jest banalnie proste.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3549
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 375
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1770
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3549
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 375
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1770
Składniki
Użyłam ciecierzycę z puszki. Najpierw zawartość puszki przesypałam na sitko i umyłam pod bieżącą wodą aby wypłukać z ciecierzycy całą zalewę. Następnie przesypałam do miski dodałam obranego banana i całość zblendowałam na jednolitą masę.
Dodałam wiórki kokosowe i rodzynki i wymieszałam wszystko łyżką. Z tak przygotowanej masy formowałam tej samej wielkości kulki które potem spłaszczałam ręką.
Na blachę położyłam papier do pieczenia,który przesmarowałam lekko olejem,aby zapobiec przywarciu ciasteczek. Uformowane ciastka układałam na tak przygotowanej blaszce. Piekłam przez 15min w 180 stopniach z termoobiegiem,po tym czasie przełożyłam na drugą stronę i piekłam jeszcze około 10min. Smacznego!