Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka z czekoladą i orzechami

Ciasteczka z czekoladą i orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 402 Ocena: 5018

Dodano:

Odsłon: 937

Fajne, chrupkie, smaczne. Z podanych proporcji wychodzi około trzydziestu ciastek.

Składniki

  • 100 g miękkiego masła
  • 3/4 szkl. cukru
  • 1 jajko wiejskie (temperatura pokojowa)
  • 1 szkl. mąki pszennej ( 1 szkl=250 ml)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 szkl. posiekanych orzechów włoskich
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (startej na tarce o dużych oczkach)
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasteczka z czekoladą i orzechami

Przygotowanie

  1. Z podanych składników przygotować ciasto i dać na niecałą godzinę do lodówki. Następnie odrywać kawałki masy i robić z niej kulki wielkości orzechów włoskich. Układać je na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstęp. W trakcie pieczenia ciastka się rozpłaszczą. Piec w 180 st. C około 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń