Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, chrupkie, smaczne. Z podanych proporcji wychodzi około trzydziestu ciastek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13352
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1521
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14680
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6053
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13352
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1521
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14680
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6053
Składniki
Z podanych składników przygotować ciasto i dać na niecałą godzinę do lodówki. Następnie odrywać kawałki masy i robić z niej kulki wielkości orzechów włoskich. Układać je na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstęp. W trakcie pieczenia ciastka się rozpłaszczą. Piec w 180 st. C około 15 minut.