Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, kruche ciasteczka.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34675
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 351
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3972
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34675
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 351
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3972
Składniki
1. czekoladę i orzechy siekamy w drobną kostkę
2. mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski, dodajemy jajko, masło, cukier puder oraz sól i zagniatamy ciasto
3. do ciasta dodajemy posiekane orzechy i czekoladę i dokładnie mieszamy
4. blaszkę wykładamy papierem do pieczenia
5. odrywamy kawałek ciasta i formujemy z niego kulkę wielkości orzecha włoskiego, kładziemy na blaszce wyłożonej papierem i palcami spłaszczamy
6. blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (bez termoobiegu) i pieczemy około 5 minut (aż się zarumienią)