Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka z czekoladą i toffi

Ciasteczka z czekoladą i toffi

Autor:

Przepisów i artykułów: 498 Ocena: 6232

Dodano:

Odsłon: 6322

Wspaniałe, nie za słodkie. Polecam :)

Składniki

  • 100 g. skrobi ziemniaczanej
  • 200 g. masła
  • 50 g. cukru pudru
  • 250 g. mąki pszennej
  • łyżka esencji waniliowej
  • 1 surowe żółtko
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Suche składniki po przesianiu wymieszać ze sobą. Dołożyć miękkie masło, esencję waniliowa i żółtko. Zagnieść, a następnie zrobić z ciasta wałek. Blat należy podsypać mąką, aby ciasto nie przyklejało się. Kroimy nożem krążki na grubość 2-3 cm. Lekko spłaszczamy i kładziemy do formy do pieczenia. Wtedy dopiero robimy dołek.
    Pieczemy 15-17 minut w 170*, grzanie dół.


    Gorzka czekoladę topimy w mikrofalówce i nakładamy ją na upieczone ciasteczka.
    Cukierki toffi zależy czy są twarde czy te z miękkich, najlepiej roztopić w kąpieli wodnej. I również nałożyć na ciasteczka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń