Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2931
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 574
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3671
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 334
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2931
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 574
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3671
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 334
Składniki
Mąkę siejemy z proszkiem na stolnicę i siekamy nożem z margaryną. Dodajemy żółtka i cukier. Zagniatamy dość szybko i formujemy kulkę z ciasta. Owijamy w woreczek i umieszczamy w lodówce na pół godziny. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i po uprzednim rozwałkowaniu wycinamy kółka. Ciastka pieczemy w 160* przez 15 min. Z termoobiegiem, opcja dół.
Dynię podlewamy lekko wodą i dusimy z przyprawami. Gdy zmięknie dodajemy cukier. Jeśli masa ma konsystencję lekko papkowatą, zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretkę. Mieszamy przez dobrą chwilkę. Odstawiamy w chłodne miejsce. Galaretkę zrobiłam dzień wcześniej. Z podanych składników na ciastka wyszło 25 już połączonych ciach. Bardzo polecam.