Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechy laskowe, czekolada, suszona żurawina czy inne dodatki i ciastka maja nie powtarzalny smak. :)
Margarynę, cukry i jajka zmiksowałam. Gdy się połączyły dodałam aromat, i na przemian mąkę z proszkiem i mleko. Do gotowego ciasta wrzucamy pokrojoną na kawałki czekoladę potłuczone na drobniejsze kawałki orzechy i żurawinę. Zmiksowałam (masa jest bardzo gęsta-musi mieć taką konsystencję żeby można było ulepić kulkę).
Włożyłam do lodówki na 2h [lepiej się formują ciastka).
Piekarnik nagrzałam do 180 st z termoobiegiem.
Przygotowałam sobie 2 blachy z piekarnika wyłożyłam papierem.
Robiłam najpierw kulki i kładłam na blaszkę a później wilgotną łyżką spłaszczałam każde ciastko.
wyszło 50 średnich ciasteczek.
Piekłam ok 18 minut aż się ładnie zarumieniły, dwie blachy jednocześnie.
Można piec po jednej blaszce ale ja nie miałam czasu;)
ciastka są pyszne nie za twarde i szybko znikają:)
smacznego!
Ciasteczka uwielbiane przez moje dzieci. Cudownie kruche, dominuje w nich sma...
Odsłon: 2484
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 30
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 38
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 30
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 38
Składniki
Margarynę, cukry i jajka zmiksowałam. Gdy się połączyły dodałam aromat, i na przemian mąkę z proszkiem i mleko. Do gotowego ciasta wrzucamy pokrojoną na kawałki czekoladę potłuczone na drobniejsze kawałki orzechy i żurawinę. Zmiksowałam (masa jest bardzo gęsta-musi mieć taką konsystencję żeby można było ulepić kulkę). Włożyłam do lodówki na 2h [lepiej się formują ciastka).
Piekarnik nagrzałam do 180 st z termoobiegiem. Przygotowałam sobie 2 blachy z piekarnika wyłożyłam papierem. Robiłam najpierw kulki i kładłam na blaszkę a później wilgotną łyżką spłaszczałam każde ciastko. wyszło 50 średnich ciasteczek. Piekłam ok 18 minut aż się ładnie zarumieniły, dwie blachy jednocześnie. Można piec po jednej blaszce ale ja nie miałam czasu;)
ciastka są pyszne nie za twarde i szybko znikają:) smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Sernikobrownie z rabarbarem
Desery
Placek włoski - prosty przepis na domowe ciasto
Desery
Ciasto króla Oskara
Desery
Tarta migdałowa z rabarbarem
Sernikobrownie z rabarbarem
Czekolada i masa serowa – brzmi jak połączenie idealne, jeśli chodzi o ciasto...
Odsłon: 1
Placek włoski - prosty przepis na domowe ciasto
Proste w przygotowaniu ciasto, które uda się każdemu. Wystarczy odrobina czas...
Odsłon: 56