Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechy laskowe, czekolada, suszona żurawina czy inne dodatki i ciastka maja nie powtarzalny smak. :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12600
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1430
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13680
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5752
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12600
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1430
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13680
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5752
Składniki
Margarynę, cukry i jajka zmiksowałam. Gdy się połączyły dodałam aromat, i na przemian mąkę z proszkiem i mleko. Do gotowego ciasta wrzucamy pokrojoną na kawałki czekoladę potłuczone na drobniejsze kawałki orzechy i żurawinę. Zmiksowałam (masa jest bardzo gęsta-musi mieć taką konsystencję żeby można było ulepić kulkę). Włożyłam do lodówki na 2h [lepiej się formują ciastka).
Piekarnik nagrzałam do 180 st z termoobiegiem. Przygotowałam sobie 2 blachy z piekarnika wyłożyłam papierem. Robiłam najpierw kulki i kładłam na blaszkę a później wilgotną łyżką spłaszczałam każde ciastko. wyszło 50 średnich ciasteczek. Piekłam ok 18 minut aż się ładnie zarumieniły, dwie blachy jednocześnie. Można piec po jednej blaszce ale ja nie miałam czasu;)
ciastka są pyszne nie za twarde i szybko znikają:) smacznego!