Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj u nas piękne słoneczko prawie wiosenne. Córcie poprosiły mnie o jakieś słoneczne ciasteczka, a wiem że te z kleiku bardzo lubią. Tym razem dodałam rodzynki które plątały się w szufladzie. Ciasteczka wyszły super, chrupiące na wierzchu, mięciutkie w środku.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35610
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1179
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5950
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35610
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1179
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5950
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto dobrze zagnieść w miseczce. Formować niewielkie kuleczki wielkości orzecha włoskiego, wykładać na posmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką blaszkę.
W każdej kulce zrobić palcem wgłębienie, w które nakładać marmoladę. Wstawić do piekarnika na 20 -30 minut i piec w 180 stopniach na złoty kolor.
A potem zostaje dodać SMACZNEGO.