Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siemię lniane jako środek osłaniający przewód pokarmowy, świetnie sprawdza się w takich ciasteczkach. Mąka i siemię najpierw są gotowane potem dopiero pieczone. Smaczne, szybkie i proste ciasteczka które zawsze się udają.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Mąkę wymieszać z solą i cukrem. Olej z wodą zagotować, wsypać mąkę, zmniejszyć gaz i mieszać najlepiej drewnianą łyżką. Po kilku minutach zdjąć z ognia i przestudzić do delikatnie ciepłej masy.
Ciasto ugnieść na zwartą masę, potem wałkować na grubość 1/2-3/4 cm, bez podsypywania mąka. Wyciąć małe kwadraty. Piec w 200 C około 13 minut.