Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawie jak pieguski
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25880
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3039
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1395
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25880
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3039
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1395
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy. Łączymy z masą jajeczną i powoli dolewamy roztopiony i przestudzony tłuszcz. Dokładnie mieszamy
Do tak przygotowanego ciasta dodajemy płatki ( odmierzając je w miarce nie uciskamy ich, bo potem będzie trudno oblepić je wszystkie ciastem ), słonecznik, pokruszoną czekoladę, żurawinę i drobno pokruszone orzechy
Wszystko razem mieszamy, najlepiej ręką, a następnie z ciasta formujemy kulki, spłaszczamy je na okrągłe placuszki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Między ciasteczkami zostawiamy niewielkie odstępy
Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy i studzimy na blaszce
Dodatkowe informacje znajdziecie na moim blogu. Link poniżej