Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawie jak pieguski
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1308
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 760
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1308
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 760
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy. Łączymy z masą jajeczną i powoli dolewamy roztopiony i przestudzony tłuszcz. Dokładnie mieszamy
Do tak przygotowanego ciasta dodajemy płatki ( odmierzając je w miarce nie uciskamy ich, bo potem będzie trudno oblepić je wszystkie ciastem ), słonecznik, pokruszoną czekoladę, żurawinę i drobno pokruszone orzechy
Wszystko razem mieszamy, najlepiej ręką, a następnie z ciasta formujemy kulki, spłaszczamy je na okrągłe placuszki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Między ciasteczkami zostawiamy niewielkie odstępy
Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy i studzimy na blaszce
Dodatkowe informacje znajdziecie na moim blogu. Link poniżej