Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-10-2018
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny tłuszcz, bo to już nie będzie to. Ja swoje ciasto wałkowałam dość cienko na ok 3 mm bo takie ciasteczka lubimy ale można nieco grubiej. Z podanych składników wyszło mi około 60 ciasteczek
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1782
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 426
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21914
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1782
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 426
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21914
Składniki
Mąkę przesiewamy. Dodajemy smalec, sól, śmietanę, cukier oraz cukier waniliowy. Zagniatamy gładkie ciasto. Chłodzimy około godziny, ale można dłużej.
Ciasto wyjmujemy i wałkujemy, wycinamy.
Ciastka układamy na blaszce przykrytej papierem do pieczenia, posypujemy drobnym cukrem.
Pieczemy w 180 stopniach przez około 8-10 minut (do przyrumienienia).