Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-10-2018
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny tłuszcz, bo to już nie będzie to. Ja swoje ciasto wałkowałam dość cienko na ok 3 mm bo takie ciasteczka lubimy ale można nieco grubiej. Z podanych składników wyszło mi około 60 ciasteczek
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34016
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 453
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1682
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 18
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10241
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34016
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 453
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1682
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 18
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10241
Składniki
Mąkę przesiewamy. Dodajemy smalec, sól, śmietanę, cukier oraz cukier waniliowy. Zagniatamy gładkie ciasto. Chłodzimy około godziny, ale można dłużej.
Ciasto wyjmujemy i wałkujemy, wycinamy.
Ciastka układamy na blaszce przykrytej papierem do pieczenia, posypujemy drobnym cukrem.
Pieczemy w 180 stopniach przez około 8-10 minut (do przyrumienienia).