Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy za oknem mróz, kubek gorącej herbaty i kilka kruchych ciasteczek. :)
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 247
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 118
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 247
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 118
Składniki
Wszystkie składniki ciasta zagnieść, tworząc gładką masę. Uformować kulę i włożyć do lodówki na 15 -20 minut.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na grubość ok. 0,5 cm i wyciąć kółka o śr. 5 cm. Układać na blasze i piec ok. 12 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Masę cukrową rozwałkować, aby powstał cieniutki placek. Wyciąć tyle śnieżynek (wyciskarką do masy cukrowej), ile wyszło ciastek. Gotowe śnieżynki odłożyć na papier do pieczenia.
Z cukru pudru, wody i barwnika zrobić lukier. Posmarować nim ciastka i ułożyć śnieżynki zanim lukier zastygnie. Pozostawić do zastygnięcia. Smacznego :)