Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka kruche z farszem orzechowym pokryte polewą czekoladową.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3631
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1737
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3631
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1737
Składniki
Do miski wsyp mąkę, cukier, cukier waniliowy i wymieszaj. Dodaj masło i ucieraj. Dodaj śmietanę i ugnieć wszystko na kulę. Włóż do lodówki.
Gdy ciasto będzie chłodne rozwałkuj go na płaski placek i rozkrawaj kwadraty, które podziel na pół aby powstał trójkąt.
Zmielone orzechy wymieszaj z żółtkami i odrobiną cukru pudru. Osobno ubij białka. Połącz orzechy z białkiem. Wymieszaj.
Smaruj każdy trójkąt masą orzechową i zawijaj w rożek. Układaj na blaszce wyłożonej papierem.
Piecz w 180°C ok 30 min.
Roztop czekoladę i następnie zamaczaj każdy rożek w czekoladzie. Poczekaj aż czekolada stwardnieje. Gotowe.