Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka kruche z farszem orzechowym pokryte polewą czekoladową.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3406
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 95
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 159
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3406
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 95
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 159
Składniki
Do miski wsyp mąkę, cukier, cukier waniliowy i wymieszaj. Dodaj masło i ucieraj. Dodaj śmietanę i ugnieć wszystko na kulę. Włóż do lodówki.
Gdy ciasto będzie chłodne rozwałkuj go na płaski placek i rozkrawaj kwadraty, które podziel na pół aby powstał trójkąt.
Zmielone orzechy wymieszaj z żółtkami i odrobiną cukru pudru. Osobno ubij białka. Połącz orzechy z białkiem. Wymieszaj.
Smaruj każdy trójkąt masą orzechową i zawijaj w rożek. Układaj na blaszce wyłożonej papierem.
Piecz w 180°C ok 30 min.
Roztop czekoladę i następnie zamaczaj każdy rożek w czekoladzie. Poczekaj aż czekolada stwardnieje. Gotowe.