Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka kruche z farszem orzechowym pokryte polewą czekoladową.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5635
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8870
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7886
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5412
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5635
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8870
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7886
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5412
Składniki
Do miski wsyp mąkę, cukier, cukier waniliowy i wymieszaj. Dodaj masło i ucieraj. Dodaj śmietanę i ugnieć wszystko na kulę. Włóż do lodówki.
Gdy ciasto będzie chłodne rozwałkuj go na płaski placek i rozkrawaj kwadraty, które podziel na pół aby powstał trójkąt.
Zmielone orzechy wymieszaj z żółtkami i odrobiną cukru pudru. Osobno ubij białka. Połącz orzechy z białkiem. Wymieszaj.
Smaruj każdy trójkąt masą orzechową i zawijaj w rożek. Układaj na blaszce wyłożonej papierem.
Piecz w 180°C ok 30 min.
Roztop czekoladę i następnie zamaczaj każdy rożek w czekoladzie. Poczekaj aż czekolada stwardnieje. Gotowe.