Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka kruche z farszem orzechowym pokryte polewą czekoladową.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5047
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14331
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3306
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1147
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5047
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14331
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3306
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1147
Składniki
Do miski wsyp mąkę, cukier, cukier waniliowy i wymieszaj. Dodaj masło i ucieraj. Dodaj śmietanę i ugnieć wszystko na kulę. Włóż do lodówki.
Gdy ciasto będzie chłodne rozwałkuj go na płaski placek i rozkrawaj kwadraty, które podziel na pół aby powstał trójkąt.
Zmielone orzechy wymieszaj z żółtkami i odrobiną cukru pudru. Osobno ubij białka. Połącz orzechy z białkiem. Wymieszaj.
Smaruj każdy trójkąt masą orzechową i zawijaj w rożek. Układaj na blaszce wyłożonej papierem.
Piecz w 180°C ok 30 min.
Roztop czekoladę i następnie zamaczaj każdy rożek w czekoladzie. Poczekaj aż czekolada stwardnieje. Gotowe.