Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w oryginalnej wersji z lukrem, u mnie z bitą śmietaną i owocami. Przepis znaleziony kiedyś na smakerze, by ''edytek''''. Z przepisu wychodzi ok 15 ciastek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12436
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13382
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5659
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12436
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13382
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5659
Składniki
Margarynę rozpuścić i ostudzić.
Jajka ubić z mlekiem i dodawać kolejno mąkę, cukier, amoniak i ostudzoną margarynę.
Ciastka układać na blasze w dużej odległości ( po 2 łyżki ciasta na jedno ciastko, ja robiłam po 4 ciastka na jedno pieczenie). Piec przez 15 min w temp 160*C.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, ułożyć ją na ciastka, udekorować owocami (w przypadku dekorowania ciastek lukrem, smarować po płaskiej stronie).