Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam pierwszy raz ciastka, jak włożyłam do piekarnika to pięknie rosło i jest przepyszne szybko się robi i proste.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34632
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 893
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 178
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3830
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34632
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 893
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 178
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3830
Składniki
Żółtka miksujemy razem z cukrami, jogurtem oraz amoniakiem i proszkiem do pieczenia. Mąkę przesiewamy i dodajemy niewielkie kawałki masła, szybko łączymy dłońmi, aż powstanie kruszonką. Następnie dodajemy mokre składniki i wyrabiamy ciasto do połączenia. Gotowe powinno być jednolite oraz lekko tłuste w dotyku. Ciasto dzielimy na trzy części i każdej rozwałkujemy placek o grubości ok. 3-5mm. Wykrywamy za pomocą foremki lub szklanki dowolnej wielkości kształty. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy lekko białkiem oraz obsypujemy cukrem kryształem. Pieczemy w temp. 180°C przez około 15-20 minut do zarumienie nią. Podajemy oprószona cukrem pudrem lub samodzielnie.