Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka budyniowe

Ciastka budyniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 264 Ocena: 1858

Dodano:

Odsłon: 2679

Przepyszne, mega chrupiące a zarazem delikatne ciasteczka z dodatkiem proszku budyniowego. Polecam przepis.

Składniki

  • 120 g miękkiego masła,
  • 40 g cukru pudru,
  • 40 g proszku budyniowego waniliowego,
  • 120 g mąki,
  • 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciastka budyniowe

Przygotowanie

  1. Do masła dodajemy cukier puder i ucieramy na gładką masę.

    Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.

    Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

    Układamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.
    Lekko spłaszczamy.

    Widelcem robimy wzorek.
    Ciasteczka pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach do zrumienienia.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń