Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka budyniowe to szybkie do zrobienia ciasteczka z dodatkiem budyniu w proszku. Można je zrobić w dowolnym smaku, dobierając odpowiedni smak budyniu. U mnie tym razem ciasteczka o smaku waniliowym. Te ciastka są bardzo proste do zrobienia, ze składników, które przeważnie każdy ma w swojej kuchni. Można je wycinać różnymi foremkami lub stemplami, nadając im tym samym różne kształty.
Do miski wsypałam mąkę pszenną tortową, cukier puder, proszek do pieczenia i budyń w proszku. Dodałam żółtko (białko zamroziłam do innych wypieków), łyżkę zimnej śmietany i pokrojone na plasterki zimne masło. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w kulę, owinęłam folią spożywczą i schowałam na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowałam na grubość ok. 4-5mm i różnymi foremkami wycinałam ciastka. Ciastka przekładałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka piekłam ok. 15 minut w temp. 180 stopni bez uprzedniego nagrzewania piekarnika i bez termoobiegu. Po upieczeniu przełożyłam ciastka na metalową kratkę żeby ostygły. Przed podaniem oprószyłam je lekko cukrem pudrem.
Ciastka z maszynki to przepyszne ciasteczka na święta, trzymane w słoju zacho...
Odsłon: 38214
Same pyszności na talerzu. Polecam :)
Odsłon: 35
Pyszne Shio Ramen prosto z serca polskiej kuchni. Danie zajmuje trochę czasu...
Odsłon: 74
Same pyszności na talerzu. Polecam :)
Odsłon: 35
Pyszne Shio Ramen prosto z serca polskiej kuchni. Danie zajmuje trochę czasu...
Odsłon: 74
Składniki
Do miski wsypałam mąkę pszenną tortową, cukier puder, proszek do pieczenia i budyń w proszku. Dodałam żółtko (białko zamroziłam do innych wypieków), łyżkę zimnej śmietany i pokrojone na plasterki zimne masło. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w kulę, owinęłam folią spożywczą i schowałam na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowałam na grubość ok. 4-5mm i różnymi foremkami wycinałam ciastka. Ciastka przekładałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka piekłam ok. 15 minut w temp. 180 stopni bez uprzedniego nagrzewania piekarnika i bez termoobiegu. Po upieczeniu przełożyłam ciastka na metalową kratkę żeby ostygły. Przed podaniem oprószyłam je lekko cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Tort ze świeżymi wiśniami i pianką wiśniową
Desery
Błyskawiczne ciastka serkiem i borówkami
Desery
Ciasto bez pieczenia na herbatnikach
Desery
Cynamonowo - kokosowa szarlotka
Tort ze świeżymi wiśniami i pianką wiśniową
Bardzo prosty w wykonaniu, a zarazem efektowny tort, w którym warstwy puszyst...
Odsłon: 55
Błyskawiczne ciastka serkiem i borówkami
Do kawki polecam smaczne szybkie ciasteczka
Odsłon: 129