Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka budyniowe
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Z podanych wyżej składników oprócz budyni zagniatam ciasto które dzielę na 3 części ,do każdej części ciasta daję inny smak budyniu i zagniatam ,ciasta odstawiam na 1 godzinne do schłodzenia do lodówki .Ciasteczka rozpłaszczam widelcem lub robię wzorki wałkiem z wzorkami tak z całością ciasta
Ciasteczka piekę w 18 stopniach na środkowej półce 15 minut
Na polewę rozpuszczam z mlekiem Ciasteczka do polowy mocze w rozpuszczonej czekoladzie z mlekiem i posypuje wiórkami ,ale ozdobić można indywidualnie ,lub zostawić bez niczego posypać cukrem pudrem
Życzę smacznego i zapraszam na fil z wykonaniem ciasteczek