Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka francuskie z brzoskwiniami

Ciastka francuskie z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1125

Dodano:

Odsłon: 77

Ciasto francuskie z owocami to szybki i pyszny deser.

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • biszkopty 1 opakowanie
  • nektarynki 6 szt
  • śmietana 36% 1 szklanka
  • cukier puder 2 łyżki
  • kakao 1 łyżka
  • Dodatkowo
  • jabłka 3-4 szt
  • cukier 1-2 łyżki
  • cynamon mielony 1/2 łyżeczki
  • woda 1 łyżka
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciastka francuskie z brzoskwiniami

Przygotowanie

  1. Mus z jabłek
    Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, wsypać do garnka, wlać łyżkę wody, rozgotować. Następnie dodać cukier, cynamon, wymieszać, ostudzić.
    Ciasto francuskie pokroić w prostokąty i upiec w piekarniku (na każde ciasto potrzeba 2 prostokąty).
    Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Do połowy dodać łyżkę kakao.
    Na upieczony prostokąt ciasta nałożyć łyżkę musu jabłkowego, przykryć drugim prostokątem, posmarować kremem kakaowym, rozłożyć biszkopty i owoce. Brzegi ozdobić bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń