Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) szybkie ciasteczka dla niespodziewanych gości
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12391
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13295
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12391
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13295
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty (wielkość zależna jest od tego na jakie kawałki pokroimy jabłko). Jabłko obrać ,umyć ,osuszyć i pokroić na kawałki. Oprószyć cukrem cynamonowym i zawinąć w ciasto. Wierzch posmarować żółtkiem. Wierzch ciastka ponacinać nożem. Ciastka wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę. Wstawić na 15 min do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C.
Polecam cukier cynamonowy własnej roboty. Pod spodem link do zrobienia cukru https://smaker.pl/przepis-cukier-cynamonowy,103332.html