Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka francuskie z jabłkiem

Ciastka francuskie z jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47365

Dodano:

Odsłon: 2753

:) szybkie ciasteczka dla niespodziewanych gości

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 duże jabłko
  • 1 żółtko do posmarowania ciasta
  • tłuszcz do posmarowania blachy
  • cukier cynamonowy
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty (wielkość zależna jest od tego na jakie kawałki pokroimy jabłko). Jabłko obrać ,umyć ,osuszyć i pokroić na kawałki. Oprószyć cukrem cynamonowym i zawinąć w ciasto. Wierzch posmarować żółtkiem. Wierzch ciastka ponacinać nożem. Ciastka wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę. Wstawić na 15 min do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C.

  2. Polecam cukier cynamonowy własnej roboty. Pod spodem link do zrobienia cukru

    https://smaker.pl/przepis-cukier-cynamonowy,103332.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń