Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka francuskie z jabłkiem i pomarańczą

Ciastka francuskie z jabłkiem i pomarańczą

Autor:

Przepisów i artykułów: 183 Ocena: 1741

Dodano:

Odsłon: 462

Przepis na ciastka francuskie z jabłkiem i pomarańczą.

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 3 średnie jabłka
  • 1 pomarańcza
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka masła
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ja użyłam ciasta francuskiego w rulonie, ale można użyć też ciasta mrożonego (ciasto musi być rozmrożone).

    Jabłka obrać ze skórki, opłukać i pokroić w drobną kostkę. Pomarańcze obrać ze skórki i również drobno pokroić. Masło rozpuści i dodać pokrojone owoce. Mieszając co chwila aby nie przypaliły się owoce, w razie potrzeby podlać niewielką ilością wody. W trakcie duszenia dodać cukier i cynamon.

    Ciasto francuskie pokroić w kwadraty na każdy kwadrat nałożyć usmażone wystudzone owoce. Ciasto złożyć na pół i docisnąć widelcem.

    Piec ok 15 minut w temperaturze 210 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń