Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka jagodowe"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 159
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 159
Składniki
Słoiki posmaruj olejem. Piekarnik rozgrzej do 175°C. Masło utrzyj z cukrem i sokiem z cytryny. Gdy masa będzie puszysta, kolejno wbijaj jajka. Dosyp mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Wrzuć do ciasta jagody (jeśli są mrożone, bez wcześniejszego rozmrażania). Wymieszaj. Słoiki napełnij ciastem do 1/3 wysokości. Wstaw na środkowy poziom piekarnika, piecz 35 minut.
Wieczka i gumki słoików wyparz przez 2 minuty. Dobrze osusz. Natychmiast po pieczeniu ciastek zamknij szczelnie słoi- ki. Odstaw do całkowitego wystygnięcia.Źródło: Twój Styl