Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka smakują nawet kilka dni po ich zrobieniu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3844
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 424
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3844
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 424
Składniki
Cytrynę sparzyć. Zetrzeć skórkę na tarce z cienkimi oczkami. Margarynę utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Dodać jajko i ciepłe mleko. Dalej ucierać. Potem dodać mąkę, kakao i skórkę. Wyrobić ciasto ręcznie.
Rozwałkować ciasto na grubość nie większą niż 5mm. Foremką powycinać ciasteczka. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Poukładać ciasteczka. Piec ok.15 min w temp.180st.
Lukier- cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny. Sok dodawać stopniowo tyle , aby masa była gęsta. Lukier przełożyć do szprycy (można też łyżeczką) i nakładać na zimne ciasteczka. Zostawić do zastygnięcia.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Wystudzoną przełożyć do szprycy z małym otworkiem. Wycisnąć paseczki na stężały lukier.