Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , lekko chrupiące ciasteczka do kawki.
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29092
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 265
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 161
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33707
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2534
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29092
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 265
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 161
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33707
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2534
Składniki
Masło rozpuszczam w garnku , dodaję cukier wanilinowy i wiórki kokosowe i mieszając podgrzewam ok. 3 minuty. Studzę.
Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier i cały czas ubijając żółtka. Ubijam 5 minut. Całą resztę mieszam łyżką. Najpierw dodaję wiórki z masłem , a następnie obie mąki i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszam.
Piekarnik rozgrzewam do 190 stopni. Ciastka wyjmuję łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę ok. 15 minut do złotawego koloru. Ciastka wyjmuję i studzę. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej i polewam ciastka.