Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche z lekkim posmakiem malin.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4814
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4756
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44667
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 332
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4814
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4756
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44667
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 332
Składniki
Mąkę, pokrojony tłuszcz, puder i zmielone maliny posiekać w robocie kuchennym. Potem dodać jajko, sól i miksować do uzyskania jednolitej masy. Blat roboczy można lekko podsypać mąką. Ciasto podzielić na 2 części.
Każdą wałkować zwykłym wałkiem na grubość ok. 1/2 cm. Potem raz mocno przejechać grawerowanym wałkiem. Foremką wykrawać wzory, układać na blaszce z papierem. Gotowe blachy z ciastkami trzeba dobrze schłodzić w lodówce. Piec w 190 C ok. 15 minut.