Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche z lekkim posmakiem malin.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1715
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2246
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 51
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 133
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1349
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1715
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2246
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 51
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 133
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1349
Składniki
Mąkę, pokrojony tłuszcz, puder i zmielone maliny posiekać w robocie kuchennym. Potem dodać jajko, sól i miksować do uzyskania jednolitej masy. Blat roboczy można lekko podsypać mąką. Ciasto podzielić na 2 części.
Każdą wałkować zwykłym wałkiem na grubość ok. 1/2 cm. Potem raz mocno przejechać grawerowanym wałkiem. Foremką wykrawać wzory, układać na blaszce z papierem. Gotowe blachy z ciastkami trzeba dobrze schłodzić w lodówce. Piec w 190 C ok. 15 minut.