Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche z lekkim posmakiem malin.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18521
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9511
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2074
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 345
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18521
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9511
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2074
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4078
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 681
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 345
Składniki
Mąkę, pokrojony tłuszcz, puder i zmielone maliny posiekać w robocie kuchennym. Potem dodać jajko, sól i miksować do uzyskania jednolitej masy. Blat roboczy można lekko podsypać mąką. Ciasto podzielić na 2 części.
Każdą wałkować zwykłym wałkiem na grubość ok. 1/2 cm. Potem raz mocno przejechać grawerowanym wałkiem. Foremką wykrawać wzory, układać na blaszce z papierem. Gotowe blachy z ciastkami trzeba dobrze schłodzić w lodówce. Piec w 190 C ok. 15 minut.