Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche z lekkim posmakiem malin.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8463
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2963
Polecam.
Odsłon: 1716
Polecam.
Odsłon: 495
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8463
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2963
Polecam.
Odsłon: 1716
Polecam.
Odsłon: 495
Składniki
Mąkę, pokrojony tłuszcz, puder i zmielone maliny posiekać w robocie kuchennym. Potem dodać jajko, sól i miksować do uzyskania jednolitej masy. Blat roboczy można lekko podsypać mąką. Ciasto podzielić na 2 części.
Każdą wałkować zwykłym wałkiem na grubość ok. 1/2 cm. Potem raz mocno przejechać grawerowanym wałkiem. Foremką wykrawać wzory, układać na blaszce z papierem. Gotowe blachy z ciastkami trzeba dobrze schłodzić w lodówce. Piec w 190 C ok. 15 minut.