Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche z lekkim posmakiem malin.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 317
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 317
Składniki
Mąkę, pokrojony tłuszcz, puder i zmielone maliny posiekać w robocie kuchennym. Potem dodać jajko, sól i miksować do uzyskania jednolitej masy. Blat roboczy można lekko podsypać mąką. Ciasto podzielić na 2 części.
Każdą wałkować zwykłym wałkiem na grubość ok. 1/2 cm. Potem raz mocno przejechać grawerowanym wałkiem. Foremką wykrawać wzory, układać na blaszce z papierem. Gotowe blachy z ciastkami trzeba dobrze schłodzić w lodówce. Piec w 190 C ok. 15 minut.