Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy za oknem szaro i ciemno robię ciasteczka na taką właśnie pogodę, maślane z masłem orzechowym i żurawiną :)
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 254
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 104
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4565
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 177
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 121
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 254
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 104
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4565
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 177
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 121
Składniki
Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem, nastepnie wbić jajko i dalej ubijać, dodać masło orzechowe i wymieszać, dodać mąkę i resztę składników. Pod koniec ciasto zarobić ręcznie i uformować kulę. Rozwałkować na 3 mm i wycinać swoje ulubione kształy. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 175st. C ok. 12-15 minut.