Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na szybkie ciastka bez użycia piekarnika
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2133
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17968
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1981
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2133
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17968
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1981
Składniki
W misce mieszamy mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia. Dodajemy do tego pokrojone w kostkę masło oraz jajka i wyrabiamy ciasto. W połowie wyrabiania dodajemy posiekane orzechy (zamiast orzechów można użyć bakalii lub posiekaną czekoladę) i łączymy w jednolitą masę.
Ciasto dzielimy na dwa kawałki i każdy z nich rozwałkowujemy na placki o grubości kilku milimetrów. Za pomocą foremek do ciastek lub szklanki wycinamy ciastka.
Rozgrzewamy suchą patelnię i kładziemy na niej ciastka. Smażymy je po kilka minut z każdej strony na rumiano.