Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, smaczne a przechowywane w zamkniętym pojemniku pozostają wciąż świeże nawet do kilku tygodni.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3867
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 566
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3867
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 566
Składniki
Mąkę z solą przesiać na blat. Masło i margarynę zetrzeć na grubych oczkach. Stopniowo dolewać piwo. Zarobić ciasto. Owinąć folią i włożyć na godzinę do lodówki. Podzielić na cztery równe części. Każdą cienko rozwałkować i wyciąć kółka lub inne, dowolne kształty. Każde posmarować żółtkiem z dodatkiem dwóch łyżek mleka . Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w tem. 180 stopni. Upieczone ciastka oprószyć cukrem pudrem. Można przechowywać w zamkniętym pojemniku nawet do kilku tygodni a pozostaną kruche i smaczne.