Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, słodkie, mocno pomarańczowe, świetne do herbaty lub popołudniowej kawy......
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
W dużej misce wymieszać cukier, olej i jajka. Dodać skórkę i sok z pomarańczy.
Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Masę dokładnie wymieszać, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blachę o wymiarach 24x30 cm włożyć papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzić schłodzone ciasto.
Ciasto obficie posypać cukrem pudrem. Ostrym nożem zrobić dwa głębokie nacięcia wzdłuż i trzy w poprzek, robiąc w ten sposób 12 ciastek. W każde ciastko, po przekątnej wcisnąć pasek skórki pomarańczowej.
Blachę włożyć do piekarnika. Piec przez około 15-20 minut.