Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, słodkie, mocno pomarańczowe, świetne do herbaty lub popołudniowej kawy......
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
W dużej misce wymieszać cukier, olej i jajka. Dodać skórkę i sok z pomarańczy.
Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Masę dokładnie wymieszać, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blachę o wymiarach 24x30 cm włożyć papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzić schłodzone ciasto.
Ciasto obficie posypać cukrem pudrem. Ostrym nożem zrobić dwa głębokie nacięcia wzdłuż i trzy w poprzek, robiąc w ten sposób 12 ciastek. W każde ciastko, po przekątnej wcisnąć pasek skórki pomarańczowej.
Blachę włożyć do piekarnika. Piec przez około 15-20 minut.