Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka z budyniem i owocami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3516
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 841
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3516
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 841
Składniki
Masło utrzyj, uformuj z niego prostokąt, rozwałkuj pod mokrym, płótnem lub folią. Z mąki, jajka, wody, octu i soli wyrób ciasto. Odstaw.
Rozwałkuj z niego duży placek, połóż masło, przykryj ciastem, wałkuj do przodu. Złóż na kilka części, odstaw do lodówki na 2 godziny. Tak rób czterokrotnie. Rozwałkuj ciasto na grubość 5 mm. Wykrawaj kółka.
Zrób budyń. Gdy wystygnie, kładź łyżkę na kółko ciasta, na to owoc. Posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz 20 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Dobry Tydzień