Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo niespotykany smak i oryginalna, słodka przekąska:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1095
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1076
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13032
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1095
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1076
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13032
Składniki
Orzechy zmiażdżyć na drobne kawałki albo zetrzeć. To samo zrobic z chlebem.
Masło ucieramy z cukrem powoli dodając same żółtka. Do utartej masy dosypujemy orzechy, dodajemy stopniowo ubitą na sztywno pianę z białek i pokruszony chleb.
Tak powstała masa ląduje w wysmarowanych tłuszczem małych foremkach do ciastek.
Po upieczeniu wyglądają jak kotlety mielone hihi Mają taki kolor i złotą skorupkę. Ale nic bardziej mylnego. warto je zrobić chociażby z samej ciekawości. Ciacha z chleba - ciekawe, prawda?