Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z kajmakiem i solonymi orzeszkami to świetna propozycja na słodką przekąskę. Polecam wypróbowanie przepisu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Do miski dodajemy wszystkie składniki i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy w folię spożywczą i chowamy do lodówki na 1 godzinę. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy. Wykładamy na blaszkę piekarnikowa wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ciasteczek układamy słone orzeszki. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Studzimy. Smacznego ;)