Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zrobić coś szybkiego i pysznego, idealnego do kawy czy herbaty? Z pewnością świetnie sprawdzą się ciastka z kawałkami czekolady. Przepis jest prosty, można zaangażować do wspólnego pieczenia dzieci - z pewnością będą zachwycone. Chociaż z tego przepisu wychodzi około 30 ciasteczek, na pewno na jednej porcji się nie skończy. Za kilka dni będziesz robić je znowu!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 533
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 533
Składniki
Miękkie masło i oba cukry umieść w większej misce - ucieraj za pomocą miksera aż powstanie puszysta masa, dodaj wanilię oraz jajko, dalej ucieraj, aż wszystkie składniki się połączą.
Do miski dodaj mąkę, sodę i szczyptę soli. Miksuj do połączenia się składników.
Do masy wsyp 120 g posiekanej czekolady, wymieszaj całość dokładnie.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z masy formuj kulki, zachowuj kilkucentymetrowe odstępy. Posyp pozostałymi kawałkami czekolady.
Piekarnik ustaw na 175 stopni Celsjusza, piecz przez około 15 minut.