Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzechowym!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7931
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 320
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3241
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7931
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 320
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3241
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Składniki
W dużej misce wymieszaj roztopione masło z masłem orzechowym aż uzyskasz gładką masę. Dodaj obydwa cukry i zmiksuj. Masa powinna zrobić się kremowa.
Wbij jajko, dodaj ekstrakt waniliowy, sodę oczyszczoną i sól, ponownie wymieszaj.
Stopniowo wsypuj mąkę, mieszając aż powstanie gładkie ciasto. Na koniec dodaj kawałki czekolady i delikatnie wymieszaj.
Z ciasta formuj kulki wielkości około 2 łyżek i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodź w lodówce przez 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 175°C bez termoobiegu. Spłaszcz delikatnie kulki ciasta. Piecz przez 8–12 minut aż spody lekko się zarumienią, a wierzch straci surowy wygląd.