Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo stary przepis, dostałam od sąsiadek. Ciasteczka przepyszne z masą z mleka w proszku i polewą czekoladową.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19231
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232099
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19231
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232099
Składniki
ciasto-Zmiksować masło,jajka, cukier, parę kropli olejku. Przesiać mąkę z proszkiem i zagnieść. Można schłodzić potem wałkować i wykrawać literatką. Albo podzielić na dwie części, ja tak robię.
Z każdej części zrobić wałek i pokroić na 30 części. Robić kulki i układać na blaszce i je spłaszczać.
Piec w 175 * ok. 10 min.na złoty kolor.
Po upieczeniu, ciastka przełożyć na inną blaszkę, albo tackę,żeby ostygły.
masa-Na masę,wszystko zmiksować, zagnieść. Podzielić na 6 części.Każdą na 10. Robić kulki i układać na zimnych ciastkach, dłonią dociskając,formując kopczyk.
Układać na tacy, do zastygnięcia.
polewa-Czekolady wraz z masłem i śmietanką, roztopić nad parą. Pędzelkiem smarować górę każdego ciastko. Odstawiać do zastygnięcia.