Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo stary przepis, dostałam od sąsiadek. Ciasteczka przepyszne z masą z mleka w proszku i polewą czekoladową.
ciasto-Zmiksować masło,jajka, cukier, parę kropli olejku. Przesiać mąkę z proszkiem i zagnieść. Można schłodzić potem wałkować i wykrawać literatką. Albo podzielić na dwie części, ja tak robię.
Z każdej części zrobić wałek i pokroić na 30 części. Robić kulki i układać na blaszce i je spłaszczać.
Piec w 175 * ok. 10 min.na złoty kolor.
Po upieczeniu, ciastka przełożyć na inną blaszkę, albo tackę,żeby ostygły.
masa-Na masę,wszystko zmiksować, zagnieść. Podzielić na 6 części.Każdą na 10. Robić kulki i układać na zimnych ciastkach, dłonią dociskając,formując kopczyk.
Układać na tacy, do zastygnięcia.
polewa-Czekolady wraz z masłem i śmietanką, roztopić nad parą. Pędzelkiem smarować górę każdego ciastko. Odstawiać do zastygnięcia.
Te bułeczki są bardzo pulchne i smaczne, a z podanych składników wychodzi ich...
Odsłon: 1774
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7826
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2118
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30014
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7826
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2118
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30014
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Składniki
ciasto-Zmiksować masło,jajka, cukier, parę kropli olejku. Przesiać mąkę z proszkiem i zagnieść. Można schłodzić potem wałkować i wykrawać literatką. Albo podzielić na dwie części, ja tak robię.
Z każdej części zrobić wałek i pokroić na 30 części. Robić kulki i układać na blaszce i je spłaszczać.
Piec w 175 * ok. 10 min.na złoty kolor.
Po upieczeniu, ciastka przełożyć na inną blaszkę, albo tackę,żeby ostygły.
masa-Na masę,wszystko zmiksować, zagnieść. Podzielić na 6 części.Każdą na 10. Robić kulki i układać na zimnych ciastkach, dłonią dociskając,formując kopczyk.
Układać na tacy, do zastygnięcia.
polewa-Czekolady wraz z masłem i śmietanką, roztopić nad parą. Pędzelkiem smarować górę każdego ciastko. Odstawiać do zastygnięcia.
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 117
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 362