Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, pożywne ciacha
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 340
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3777
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1302
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 340
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3777
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1302
Składniki
Smalec, margarynę, cukier, jajka, mąkę i proszek do pieczenia zagnieść na jednolitą masę. Uformować kulę z ciasta. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie ciasto rozwałkować i wykrawać z niego niewielkie krążki (np. kieliszkiem). Ciasteczka układać na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować każde roztrzepanym białkiem i posypać ziarnami.
Piec 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.