Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, pożywne ciacha
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424722
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10612
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336912
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4700
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424722
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10612
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336912
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4700
Składniki
Smalec, margarynę, cukier, jajka, mąkę i proszek do pieczenia zagnieść na jednolitą masę. Uformować kulę z ciasta. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie ciasto rozwałkować i wykrawać z niego niewielkie krążki (np. kieliszkiem). Ciasteczka układać na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować każde roztrzepanym białkiem i posypać ziarnami.
Piec 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.