Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, czekoladowe muffinki z kremem mascarpone i ciasteczkami Oreo.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1712
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1712
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Składniki
Czekoladę rozpuścić z masłem (ja roztopiłam masło i zalałam nim czekoladę i mieszałam aż się rozpuściła).
Połączyć składniki suche z suchymi i mokre z mokrymi (użyć jednego jajka). Wymieszać je razem dużą łyżką, przelać masę do foremek na muffinki (12 ciastek). Piec w temperaturze 200* przez 15 minut.
Masa: ubić białko, dodać cukier, żółtko i mascarpone. Ubić na sztywną masę.
Muffinki udekorować kremem i np. małymi ciasteczkami.