Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto z warstwami herbatników przełożonymi kajmakiem i waniliowym kremem.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 33
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 64
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 66
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 103
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 33
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 64
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 66
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 103
Składniki
Masę kajmakową rozetrzyj za pomocą trzepaczki żeby miała jednolitą konsystencję. Śmietankę, mascarpone ubij z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na sztywną masę. Na dnie blaszki ułóż pierwszą warstwę herbatników. Herbatniki posmaruj 1/3 masy kajmakowej a następnie 1/3 masy śmietanowej.
Dokładnie tak samo postępuj z drugą i trzecią warstwą. Górę przykryj czwartą warstwą herbatników. Całość wstaw do lodówki. W tym czasie składniki na polewę roztop w kąpieli wodnej i pozostaw do przestygnięcia. Przestudzoną polewą polej ciasto. Wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.