Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
troszke pracochłonne ale za to MEGA PYSZNE:)))
Pieczemy placek czerny : margaryne rozpuszczamy w garnku, dodajemy cykier, cukier waniliowy, wode i kakao. Odstawiamy aby masa ostygła. Do zimnej masy dodajemy 5 żółtek i całe jajko i miksujemy 5 minut. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczemy, wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na obłożona papierem blache. Wstawiamy na piekarnika nagrzanego do 180stopni i pieczemy około 45 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy ciacho sie upiekło. Po upieczeniu ciacho odstawiamy do ostygniecia. Zimny placek przekrawamy na dwie części.
Pieczemy placek biały: Ubijamy piane z 5 białek, dodajemy cukier, miód, orzechy, i mąki. Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na blache. Pieczemy w 180 stponiach około 30 minut. Po upieczeniu placek studzimy
Robimy krem: mannę gotujemy w litrze mleka. Pozostawiamy do ostygnięcia Masło ucieramy z cukrem na białą masę. Powoli do masy dodajemy zimna manne i miksujemy, na koniec dodajemy zapach migdałowy
Robimy polewe: margaryne rozpuszcamy, dodajemy cukier, wode i kakao. Pozostawiamy do ostygniecia.
Tworzymy ciacho:)): Na jedną część czarnego placka wykladamy krem, na krem układamy placek biały, potem znowu krem, potem placek czarny. Na koniec polewamy ciacho polewą.
SMACZNEGO:))))
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 77
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 44
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 475
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 77
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 44
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 475
Składniki
Pieczemy placek czerny : margaryne rozpuszczamy w garnku, dodajemy cykier, cukier waniliowy, wode i kakao. Odstawiamy aby masa ostygła. Do zimnej masy dodajemy 5 żółtek i całe jajko i miksujemy 5 minut. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczemy, wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na obłożona papierem blache. Wstawiamy na piekarnika nagrzanego do 180stopni i pieczemy około 45 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy ciacho sie upiekło. Po upieczeniu ciacho odstawiamy do ostygniecia. Zimny placek przekrawamy na dwie części.
Pieczemy placek biały: Ubijamy piane z 5 białek, dodajemy cukier, miód, orzechy, i mąki. Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na blache. Pieczemy w 180 stponiach około 30 minut. Po upieczeniu placek studzimy
Robimy krem: mannę gotujemy w litrze mleka. Pozostawiamy do ostygnięcia Masło ucieramy z cukrem na białą masę. Powoli do masy dodajemy zimna manne i miksujemy, na koniec dodajemy zapach migdałowy
Robimy polewe: margaryne rozpuszcamy, dodajemy cukier, wode i kakao. Pozostawiamy do ostygniecia.
Tworzymy ciacho:)): Na jedną część czarnego placka wykladamy krem, na krem układamy placek biały, potem znowu krem, potem placek czarny. Na koniec polewamy ciacho polewą.
SMACZNEGO:))))
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 77
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 161