Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto z dwóch mas, jogurtowej i śmietanowej na biszkopcie z orzechami.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 109
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 109
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 77
Składniki
1. Galaretki czerwona oraz fioletową rozpuszczamy każdą osobno w jednej szklance gorącej wody i odstawiamy do całkowitego stężenia. 2. Białko oddzielamy od żółtek i miksujemy mikserem 3. Dodajemy stopniowo cukier oraz żółtka. 4. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką z masą jajeczną
5. Masę biszkoptową dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i pokruszone orzechy.
6. Wylewamy do tortownicy 24 cm x 24 cm robiąc dowolny wzorek, na przemian ciasto białe, ciasto kakaowe. 7. Pieczemy 30 minut w 180°C.
8. W tym czasie jogurty miksujemy mikserem z rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną oraz cukrem pudrem i dodajemy fioletową galaretkę pokrojoną w kostkę, delikatnie mieszamy łyżką.Wylewamy na ostudzony biszkopt.
9. Następnie rozpuszczamy galaretki żółte oraz czekoladę w dwóch szklankach gorącej wody i studzimy.
10. Śmietany ubijamy mikserem i dodajemy przestudzone galaretki z czekoladą. 11. Masę śmietankową mieszamy z wiórkami kokosowymi i czerwoną galaretką pokrojona w kostkę.
12. Masę wylewamy na masę jogurtową i posypujemy migdałami. 13. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
14. Ciasto gotowe. 15. Smacznego.