Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy ciasta proste, no i oczywiście z jabłkami. Super szybkie ciasto z mnóstwem cynamonu, idealne do kawy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13113
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2488
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3631
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4539
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13113
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2488
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3631
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4539
Składniki
Żółtka jajek oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Do ubitych białek dodajemy stopniowo cukier. Następnie, żółtka i olej, cały czas ubijamy. Następnie mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, kakao oraz sodę. Mieszamy szpatułką. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę. Rodzynki moczymy, odcedzamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Wszystkie składniki łączymy (w tym migdały), przekładamy do formy (duża keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 50 min w temperaturze 180°C.